Zafira

Opdrætter Privat
Køn Hun
Født 23. september 2005
Fænotype Agouti banded husky
Genotype Aa Rr hh roro Dudu
Død 20. december 2006 - 1 år, 3 måneder
Andet Købt 19. februar 2006.

Mor til kuld F og G.

Har et rigtigt lækkert temperament overfor både mennesker og andre rotter.

Hun har netop haft en byld på kinden efter at være blevet bidt af en anden rotte, og selv om det var en smertefuld proces at tømme den flere gange dagligt, tog hun det rigtigt flot.
Hun nøjedes med at pive lidt når det gjorde ondt. Hun finder sig i rigtig meget.

Efter 2 parringsforsøg fødte Zafira sit første kuld (kuld-F), efter at være gået et par dage over tiden.
Desværre var alle 4 unger dødfødte.
Da begge parringsforsøg foregik under stressede forhold og da hendes fysiske form stadig er i top efter det fejlslagne F-kuld, har jeg valgt at lave endnu et forsøg med samme han, som også bliver det sidste.
3. parringsforsøg endte med fødsel af 2 sunde og velskabte unger, som uheldigvis blev født i det store pigebur, mens jeg selv sad i en bus på vej hjem fra Polen.
Mine daværende roomies havde ikke nået at flytte hende over i fødselsburet, da vi tvivlede på at hun var blevet drægtig, de var nemlig ikke selv hjemme da jeg skrev en sms om at hun skulle flyttes i tilfælde af at hun alligevel var drægtig.

20. december 2006:
Søndag d. 10. december 2006 kom jeg sent hjem og fandt Zafira liggende meget slapt i buret og hun kom straks over i et sygebur, hvor jeg forgæves forsøgte at få baytril i hende, og efter 5 dage hvor hun stadig ikke havde indtaget noget medicin begyndte hun at kvikke op, samt spise og drikke selv, men allerede 2 dage senere fik hun et kraftigt tilbagefald og tirsdag tog jeg hende til dyrlægen for anden gang og denne gang en ny dyrlæge.
Ingen af dyrlægerne kunne høre noget på lungerne, men hun var meget slap og underafkølet (kun 34,5 grader), og hun blev lagt på en varmedunk hvorved vi fik temperaturen op over 37,5 grader.
Da jeg kom hjem lykkedes det mig om sidder at få baytril i hende, og få timer efter fik hun for alvor mislyde på lungerne, og idag sov hun så ind.

Hvil i fred smukke Zafira.