Azzura

Opdrætter Privat
Køn Hun
Født 1. juli 2007
Fænotype Mock mink berkshire
Genotype aa Dd momo Hh Roro Dudu
Død 21. januar 2008 - 7 måneder
Andet Azzura er oprindeligt købt af Hartmanns Tamrotter, men omplaceret til mig i september 2007, pga. nedskæring af hunner.

21. januar 2008:
Den altid frække og eventyrlystne Azzura fik det meget dårligt igår søndag, hvor hun blev fundet helt slap på nederste hylde og med et voldsomt vægttab på bare 1 døgn.
Jeg tog hende derfor til dyrlægen, som undersøgte hende og fandt en stor aflang klump inde i hendes mave.
Der blev også taget en urinprøve, som indeholdt en lille mængde blod, og som indikerede en infektion i livmoder eller blæren (troede dyrlægen).

Men da hendes vægttab var meget voldsomt siden lørdag, hvor hun var i god stand, og til idag hvor hun kun var et skellet, samt at hendes poter og ører var helt hvide, hvilket var tegn på at blodomløbet nærmest var gået i stå, blev jeg i samråd med dyrlægen enig om at lade Azzura få fred.

Efter aflivningen fik jeg dyrlægen til at obducere hende med det samme, mens jeg var til stede og jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig det der ventede os, da hun blev åbnet.
Alle organerne svømmede i en stor indvendig sø af blod, og den store aflange klump viste sig at være milten der var 3-4 gange større end normalt, hvilket oftest skyldes cancer i milten.
Det kunne til sidst konkluderes at hele Azzura's tilstand skyldtes at milten var sprunget, hvilket var årsagen til den voldsomme indre blødning, samt det standsede blodomløb.

Jeg er glad for at jeg valgte at lade Azzura aflive med det samme, da hun uden tvivl havde lidt en meget langsom og smertefuld død.

Stakkels lille Azzura, du fortjente slet ikke at forlade denne verden på sådan en grusom måde.
Jeg trøster mig med at vide at du er fri for lidelse og ubehag, og har det godt på den anden side af regnbuebroen.

Hvil i fred min livsglade lille ven, du vil være stærkt savnet.