Saint Maximus

Opdrætter Privat
Køn Han
Født 30. maj 2007
Fænotype Agouti self fuzz
Genotype A- HH fzfz
Død 20. november 2008 - 1 år, 6 måneder
Andet Købt 12. juli 2007.

Maximus er desværre født med en defekt, som er normal hos de hårløse varianter.
Defekten gør at små hår fra andre rotter samler sig i han øjenkroge og oppe i øjenhullerne, hvilket er meget ubehageligt og smertefuldt for ham.

Problemet var så stort at jeg måtte rense og skylle hans øjne ca. hver 2-3. dag og have ham til dyrlægen en gang om måneden for at blive renset mere grundigt i øjnene.

Efter at jeg flyttede ham i et andet bur med kun en enkelt burkammerat er det heldigvis blevet så meget bedre at han nu kun skal have renset øjnene en gang om ugen, og ikke længere har brug for dyrlægen til de grundige udrensninger.

Denne medfødte lidelse er også årsagen til at han næppe kommer til at indgå i avlen, da jeg pga. hans problemer er blevet stor modstander af avl af hårløse og fuzz.
Jeg overvejer dog at lave et kuld med ham alligevel, udelukkende pga. hans dejlige sind og temperament, men ingen af ungerne fra et evt. kuld vil blive solgt til avl, men kun til kæl!

20. november 2008:
Efter at have fået bugt med øjenproblemerne ved at give Maximus selskab af en anden fuzz, og skiftet bundstrø ud med bøgeflis, er hans helbred blot gået ned af bakke.
Han begyndte at få problemer med at vægten og blev meget tynd med tør og skællet hud (se billederne i hans galleri nederst på siden).
Mistanken faldt på problemer med nyrene, hvilket blev understøttet af dyrlægen.
Med disse nyreproblemer, som desværre også er almindeligt hås hårløse og fuzz, har jeg desværre måtte indse at han ikke var tjent med et sådan liv, og har derfor fået fred idag.

Hvil i fred min dejlige "Rynkeby", du vil altid være savnet for dit dejlige sind.
Der er ingen tvivl om at du levede op til udtrykket "charme, selvtillid og intet hår".