Raigan II

Opdrætter Ukendt
Køn Han
Født Ca. 18. maj 2005
Fænotype Black berkshire husky
Genotype aa Hh roro
Død 21. oktober 2007 - 2 år, 5 måneder
Andet Købt i Pet Hollywood 25 august 2005.

Raigan II er en rigtig skøn hanrotte, som har oplevet en del i sit liv.
Han har prøvet at komme til skade under en flugt hos sine karantæne sittere (sår på skulderen), brækket et forben og haft meget dårlig mave.
Senest har han haft en voldsomt hævet bagpote som følge af et mindre bidsår, men hævelsen forsvandt inden for 1 døgn af sig selv.

Hans temperament er helt i top, og han vil hellere gå sin vej hvis der er optræk til ballade end at deltage.
Og er der noget han elsker, så er det at ligge så lang og flad han kan blive mens han bliver kløet på ryggen.

Allerede da han blev købt i Pet Hollywood i Aalborg, vidste jeg at han måtte være lidt speciel, for vi (mig og Annbritt), havde ladet transportkassen blive i bilen i tilfælde af at han allerede var blevet solgt, (havde gået og savlet over ham i 6 uger inden jeg besluttede mig for at købe ham ).
Jeg tog ham op af det akvarie han gik i og havde ham i mine hænder mens vi gik rundt og fandt alt det andet vi lige skulle købe nu vi var der, og da vi kom op til kassen satte jeg ham op på skulderen hvor han pænt blev siddende mens jeg betalte.
Ude i bilen sad han i Annbritts (Cats Rotter) hænder på hele køreturen ud til dem der skulle passe ham imens han skulle være i karantæne, og det så ud til at han fandt sig godt til rette i hendes hænder, for 2 gange på køreturen gik han igang med at vaske sine ædlere dele.

Over 2 omgange blev han forsøgt parret med Lilly, men ingen af gangene blev hun drægtig, samt en enkelt gang med Twister fra Hartmann's Tamrotter, som heller ikke blev drægtig, så jeg frygter at det er fordi han er steril.
Dog er der en mulighed for at Twister ikke blev drægtig fordi Raigan kun lige var stoppet på en baytril behandling 2 dage før parringsforsøget, og Lilly gjorde det besværligt for ham at komme til, da hun bare lagde sig fladt ned på maven, når han sprang på hende.

Raigan har nu været forsøgt parret med Blackies Evil-Lyn og Hartmanns Harley Davidson, og heller ikke de to er blevet drægtige, så konklussionen er at Raigan II desværre er steril.
Utroligt trist at så lækkert et sind og temperament går til spilde i avlen, men sådan er livet desværre engang imellem.

21. oktober 2007:
Da jeg stod op idag var det et forfærdeligt syn jeg mødte da jeg kiggede i pensionistburet.
Raigan II havde fået en hjerneblødning der havde givet ham akut lammelse i bagbenene, samt en adfærd hvor han i flere minuter af gangen var helt fraværende for omverdenen hvor han gnavede i alt, inkl. hans egne forpoter når han blev løftet op.
Hovedet svingede han fra side til side med små hurtige ryk, og efter sit 2. epilepsi agtige anfald hvor han rystede over hele kroppen, og især meget kraftigt med hovedet mens det ene øje blev knebet hårdt sammen, valgte jeg at hjælpe ham over regnbuebroen.

Aflivningen var den værste af alle dem jeg selv har foretaget, da Raigan II var en særlig dreng, der virkelig stod mig meget nært, men jeg kunne heller ikke klare tanken om at han skulle have det på denne måde indtil en dyrlæge åbnede.

Hvil i fred Raigan II, min gamle ven.
Du var højt elsket og vil altid være stærkt savnet for dit milde og blide sind, og jeg håber du forstod mit svære valg og tilgiver mig.