Milosz

Opdrætter U Niedzielskich Zoo (dyrehandel i den polske by Szczecin)
Køn Han
Født Ca. 28. juni 2006
Fænotype Black hooded
Genotype aa hh
Død 5. december 2006 - 5 måneder
Andet Købt 20. august 2006.

Egentligt var det ikke meningen at jeg skulle have en rotte med hjem fra Polen, da de kun havde albinoer og black hoodede, men 30 minuter før jeg skulle med bussen hjem tog jeg beslutningen om at købe Milosz, som jeg havde savlet over et par dage forinden, da jeg så ham.

Han går pt. i karantæne til og med søndag 3. september, og hver morgen inden jeg går hjemmefra er jeg nede og kigge til ham, og han er bare sød.
Jeg glæder mig til at han kan komme ud af karantænen.

Efter endt karantæne gik Milosz direkte og problemfrit ind i min drengegruppe, som ellers er plaget af en del uro.
Selv om han endnu ikke er 100% tryg ved hænder endnu tror jeg der er stor potentiale for en god kælerotte med tiden, da han er meget nysgerrig.
Udenfor buret er han mindst lige så frisk og fræk som alle de andre.

26. oktober 2006:
Milosz blev imorges bidt meget alvorligt i testiklerne, så de hang ud af pungen på ham.
Hos dyrlægen var dommen i første omgang at de ikke kunne reddes og han skulle kastreres, hvilket var meget hårdt at få at vide, da jeg håbede at kunne bruge ham i avlen til næste år.
Heldigvis fik jeg en meget glædelig nyhed, da jeg 3 timer senere hentede ham igen.
Den ene testikkel var stadig intakt og han fik kun fjernet den ene, og han kan stadig nå at lave kuld, når han bliver gammel nok.

5. december 2006:
Da jeg stod op imorges fandt jeg Milosz død i bunden af buret, med en stor hævelse på næseryg / pande, som umiddelbart har blokkeret for hans luftveje, så han er blevet kvalt.
Jeg gætter på at han har været oppe og slås med en af sine burkammerater i løbet af natten, og i kampens hede er faldet ned fra en af de øverste hylder og har ramt en anden hylde på vejen ned.